Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Asturias, Nord-Spania 13. – 24. september 2024.  11 netter. Fulltegna.

NYTT turmål, - grønt, vakkert og med et vell av muligheter: kyst, fjell, små landsbyer, gastronomi m.m.

Som den første (?) operatøren fra Norge tilbyr KNoK ei naturreise til «Det grønne Spania», dvs. nordkysten (La Costa Verde). Turen legges i sin helhet til regionen Asturias (Principado de Asturias). Asturias grenser til Galicia i vest, Castilla y León i sør og Cantabria i øst, mens Atlanterhavet er grensen mot nord. Areal 10 600 km2, og 1,1 mill. innbyggere. Et område som er vesentlig mindre påvirka av utenlands turisme enn i Sør-Spania.

Ei kulturlandskapsreise der vi vil oppleve kyst, fjell, små landsbyer, gastronomi – sjømat, ost & osteproduksjon og eplesider. Muligheter for kortere og lengre vandringer. Det vil være kontakt med lokale guider og hjelpere. Reiseleder besøkte området under ei lengre reise i september 2018. Reiseleder snakker spansk.

Vi kan fremdeles få dager med sommertemperatur, den spanske innenlands turismen er på hell og vi leiter oss fram til grønne områder både ved kyst og høyfjell. Turen starter og ender ved kystbyen Avilés. Herfra blir det besøk – med smalspora jernbane - til Cudillerro.

Fire netter tilbringes i området Parque natural de Somiedo og landsbyen Pola de Somiedo. som ligger SV for Oviedo. Her er vi ved foten av en rekke spennende fjellområder, og vi skal også ut å speide etter bjørn!

Fire netter blir det også ved foten av fjellkjeden Picos de Europa. Fjellene kan vi oppleve fra landsbyen Sotres (1045 moh.). Det blir også lagt til rette for at de som ønsker kan vandre den 12 km lange kløfta Cares (Cares gorge), kanskje med start fra bunnen i Poncebos, og t/r Caín de Valdeón for de sprekeste!

Se her for detaljert program

Vest Lianes

Logg inn